Върни се горе

Предложението ще бъде оформено като заповед, която ще се одобри от министъра на земеделието и храните

Ръководството на ИАРА в лицето на изпълнителния директор д-р Драгомир Господинов, зам.-директора д-р Кирил Делев, експерти на ИАРА и представители на клубове по спортен риболов и риболовни сдружения /”Балканка”, “Белене”, “Амур”-Никопол, СЛРБ, БФРС, “Лебед”, КСР “Острието” и др./ обсъдиха и одобриха на работна среща предложението през тази година да стартира пилотен проект за разрешаване на нощен риболов в 6 вътрешни водоема в страната и в определени участъци от река Дунав.  В основи предложението за извършване на нощен риболов беше договорено през октомври 2012 г. на среща в Русе между ръководството на ИАРА и клубове по спортен риболов и любители риболовци от региона.  

Предложението е за периода от 1 юни до 30 ноември 2013 г., включително да е разрешен нощния риболов в 3 водоема в Северна България /яз. Огоста, яз. Ал. Стамболийски и яз. Тича/ и 3 водоема в Южна България /яз. Искър, яз. Пясъчник и яз. Жребчево/, като и в осветените части на градовете - Силистра, Русе, Свищов, Видин, Оряхово, Никопол и Лом.

Предстои експертите на ИАРА  да изготвят предложение за заповед, която да се  внесе за одобрение от страна на Министерство на земеделието и храните, за да може  да влезе в сила експерименталния проект за извършване на нощен риболов.

Сподели в: