Върни се горе

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов и експерти на агенцията ще вземат участие в откриващата се утре /24.04.2013 г./ във Варна, к-с Златни пясъци, втора среща на Работната група за Черно море на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море към Организацията по прехрана и земеделие на ООН /ФАО/.
 

 

 

Срещата се организира от Генералната комисия по рибарство за Средиземно море (General Fisheries Commission for the Mediterranean - GFCM) и ще се проведе от 24.04.2013 г. до 26.04.2013 г.  във Варна, к-с Златни пясъци, хотел “Адмирал”.

 

 

GFCM е регионална организация за управление на риболова в Средиземно и Черно море и в нея членуват 23 държави заедно с ЕС.


 

 

Участие в срещата ще вземат експерти от шестте граничещи държави на Черно море - България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна, както и представители на Европейския съюз (ЕС), Черноморската комисия (Black Sea Commission) и ФАО.


 

 

Втората среща на Работната група за Черно море на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море ще продължи дискусията във връзка с устойчивото управление на рибните ресурси в Черно море. По време на срещата ще бъде направен преглед на текущата ситуация в сектор рибарство и аквакултури, като ще се разискват различните подходи, които по най-ефективен начин биха могли да отбележат предизвикателствата в региона. Работната група ще обсъди и резултатите от провелия се на 22 и 23 април 2013 г. във Варна семинар по събиране на данни за риболова в Черно море.


Сподели в: