Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков посети  Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ в гр. Плевен. Той видя обновения облик на гимназията,  на чиято сграда е направен ремонт със средства на Министерство на земеделието и храните.  Министър Греков разгледа класните стаи и поздрави учениците с началото на новата учебна година. „Тази гимназия са завършили агрономи, които в момента са на възлови места в управлението“, подчерта той.

 

Директорът на гимназията, г-жа Бисерка Илиева, благодари на проф. Греков за подкрепата и обясни, че от 10 години са очаквали тази инвестиция и са успели  да сменят дограмата на училището. Според нея   министърът е човек, който държи на иновациите и е готов да чуе проблемите на средното образование.

 

Министър Греков бе категоричен, че е много важно да се даде възможност на всички ученици, които завършват селскостопанските училища да практикуват към службите в системата на МЗХ. Това ще им даде възможност да работят в реална среда с бенефициенти, като приложат наученото от училище. „Приоритет е пред нас е да даваме възможност на младите хора да остават в България и да намират своята реализация тук“, заяви още министърът.

 

Професионалната гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски“ е едно от най-старите професионални училища в страната. В него учениците се обучават в специалностите „Лозаровинарство“, „Растителна защита“, „Агроекология“, „Икономика и мениджмънт“ и други.

 

По-късно министър Греков се срещна със земеделски производители в гр. Белене, където дискутира проблемите на земеделието в региона.
Сподели в: