Върни се горе

На 17 февруари 2015 г., в землището на с. Дерманци, общ. Луковит горските инспектори при Регионална дирекция по горите – Ловеч са извършили проверка на товарен автомобил без регистрационни номера, придружаван от три лица от селото. Установено е, че с превозното средство се транспортират 10 кубика дърва за огрев от акация, прясно отсечени. За дървесината не е представен превозен билет и същата не е била маркирана с контролна горска марка. Съвместно със служителите на Районно управление на Министерство на вътрешните работи - Луковит е установено точното място на извършената незаконна сеч. По случая е образувано досъдебно производство. Установено е, че единият от извършителите е с условна присъда от 2014 г. на Районен съд - Луковит за извършено подобно престъпление. Служителите на РДГ- Ловеч са съставили протокол за установеното нарушение. Автомобилът и дървесината са задържани в базата за съхранение в разсадник гр. Луковит.


През същия ден в района на с. Горник, общ. Червен бряг е спрян за проверка товарен автомобил, транспортиращ 3 кубика дъбови дърва за огрев, прясно добити, без превозен билет и контролна горска марка. Автомобилът и дървесината са задържани и за случая са информирани служители на Районно управление на Министерство на вътрешните работи - Червен бряг. При предвижване към базата за съхранение на задържани вещи в разсадника на гр. Червен бряг, водачът и изоставил товарния автомобил и избягва. По - късно той и един от помощниците му, който го е охранявал с помощта на втори лек автомобил, са задържани от органите на МВР и срещу тях е образувано бързо производство. Установено е, че водачът е криминално проявено лице.


Само в рамките на вчерашния ден в района на Регионална дирекция по горите – Ловеч, от екипите на горските инспектори са извършени общо 35 бр. проверки. Проверени са: 7  превозни средства, транспортиращи дървесина; 7 бр. обекти за складиране, търговия и обработка на дървесина; 11 бр. сечища; 2 бр. временни складове; 8 бр. физически лица за съхранение на дървесина.

Сподели в: