Върни се горе

Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе 3 249 861 лева по пет проекта от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 г.


Близо 2.8 милиона лева е изплатената субсидия за създаването на ферма за отглеждане на риба и предприятие за преработка на риба на територията на област Пазарджик. Проектът е реализиран по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” от ОПРСР 2007-2013 г. Безвъзмездната финансова помощ е 60% одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд „Рибарство“ (ЕФР), а 25 на сто - от държавния бюджет.


Разплащателната агенция преведе субсидии от почти половин милион лева и за четири проекта по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области“. В изпълнение на стратегията за развитие на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Шабла-Каварна-Балчик“ в региона реализирани дейности по модернизация и изграждане на демонстрационно поле за морски аквакултури, развитие на селския екотуризъм и създаване на заетост в тази сфера, както и изграждане на интернет базирана рекламно-информационна система в рибарската общност.

Сподели в: