Върни се горе


Унищожено е опасното сирене с афлатоксин, открито в ловешкото село Радювене. Това увери министрът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в Бургас. Преработвателното предприяие, където е засечена продукцията е под обследване, а местните хора са уведомени, че ще бъде изтеглена домашната им продукция.  

 

Министър Найденов подчерта, че разкриването на подобни случаи се дължи на засления контрол от Българската агенция по безопасност на храните. Сиренето с афлатоксини е открито при рутинно наблюдение, а не по сигнал. Той съобщи още, че е поздравил ръководство на дирекцията по храните в Ловеч, докато в Силистра заради забавена реакция при разкриването на месо с изтекъл срок на годност в местния месокомбинат са уволнени и директорът на областната дирекция и директорът на „Контрол и безопасност на храните". Агенцията ни е на много добро ниво и нека да бъдат спокойни потребителите, призова министър Найденов.

 

За момента у нас няма засечено боядисано говеждо месо от Унгария каза министърът. Той увери, че ако бъде открито нещо ще бъдат уведомени хората.

 



Сподели в: