Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров откри Международната изложба за лозарство и винарство и фестивал на виното „Винария 2013” в  град Пловдив. Той пожела на всички производители да спазват правилата за производство на качествени вина, за да се запази тенденция на страната ни като добър износител на висококачествени български вина.

    

По време на церемонията по откриване на изложението, зам.-министър Димитров прочете поздравителен адрес от министър-председателя на Република България Марин Райков, който пожелава на всички участници успешно представяне, ползотворни дискусии и обмяна на идеи, за да бъдат полезни на производителите, преработвателите и потребителите. Зам.-министър Димитров направи традиционна обиколка на щандовете на фирмите изложителки.

    

„Винария 2013” се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и храните и се организира от Международния панаир Пловдив и Националната лозаро-винарска камара. Тази година се представят 140 изложители от 13 държави. Щандове имат посолствата на Аржентина, ЮАР, Румъния.Министерство на земеделието и храните също участва със свой щанд.

 

В събитието участваха областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозарство и винарство инж. Красимир Коев.


Сподели в: