Върни се горе

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на традиционния фестивал „Който се смее, дълго живее“. Той ще се проведе в понеделник, 1 април, в с. Байлово.

 

В родното село на писателя Елин Пелин Денят на хумора и шегата се смята за един от най-емблематичните празници през годината. Той се отбелязва с десетки изпълнения на самодейни състави, които грабват публиката с песни, танци и скечове. Задължително изискване към всички участници е представянето им да бъде наситено с много шопски хумор.

 

По традиция в празника ще участват над 18 читалища, начело с прочутите самодейци от театралния колектив при читалището от с. Мирково. На финала на фестивалната програма всички участници ще се борят за призови места в прочутото „Надпреварване на веселяци, певци и шегобийци“,

  

По време на празника експертите на МЗХ в мобилния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.


Сподели в: