Върни се горе

Общо 3548 стопани получиха средства по Схемата за национални доплащания за крави с бозаещи телета (НДК). Помощта се определя въз основа на броя на животните, които реално се отглеждат в стопанството и са заявени за подпомагане. Основни изисквания са фермерите да не притежават индивидуална млечна квота най-малко до 30 ноември на  годината на кандидатстване и да  отглеждат поне 5 или повече крави или юници, които са регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти (СИЖРЖО) на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

 

През октомви Държавен фонд „Земеделие” изплати субсидии от над 63 млн. лева на животновъдите. Това бе първият транш от предвидените за годината общо 140 млн. лева за сектора. Предстои изплащането на 40 млн. лв. по схемите за млечно говедовъдство и овцевъдство, финансирани от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ). В началото на 2013 г. ще започне и вторият транш на директните плащания за животновъдите.

   

Всеки стопанин може да провери размера на финансовата помощ на сайта на Държавен фонд „Земеделие” www.dfz.bg/ „Система за индивидуална справка по Директни плащания”.


Сподели в: