Върни се горе

Интересът на българските предприятия към търговия с Виетнам е огромен и затова имате нашата пълна подкрепа за още по-ускорено сътрудничество между двете държави.” Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на среща в МЗХ със заместник-министъра на индустрията и търговията на Виетнам г-жа Хо Тхи Ким Тхоа.

 

Заместник-министър Гечев, който е и съпредседател на междуправителствената българо-виетнамска комисия за икономическо сътрудничество, посочи, че отношенията между България и Виетнам се развиват изключително динамично и това темпо трябва да се запази. „Има какво още да направим за по-тесни контакти между българския и виетнамския бизнес. България, като член на Европейския съюз, може да съдейства за успешното навлизане на виетнамски стоки на Европейския пазар”, подчерта Гечев.

 

Зам.-министрите Гечев и Тхоа бяха единодушни, че съвместни проекти могат да бъдат реализирани в области като тютюнопроизводството, преработката на риба и рибни продукти, фармацията и биотехнологиите.

 

По време на срещата беше обсъдена и подготовката на 23-тата сесия на българо-виетнамската комисия, която ще се проведе в края на годината.

 


Сподели в: