Върни се горе

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков ще открие българския щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l'Agriculture) 2017” в гр. Париж, Франция.

България ще се представи за седми път на площ от 80.5 кв.м, където ще бъдат изложени родни млечни и месни продукти, вина, пчелен мед, продукти от маслодайна роза, етерично-маслени култури, билки.

По време на визитата си министър Бозуков ще се срещне с френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите Стефан Льо Фол и с Генералния директор на Франсагример Ерик Ален. Предвидени са и разговори с Генералния директор на Международната организация по лозарство и винарство Жан-Мари Оран и с президента на Националната земеделска камара на Франция Клод Кошоно.

Форумът, който е за 54-ти пореден път, тази година е от 25 февруари до 5 март 2017 г. Изложението е едно от най-значимите в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията, зеления туризъм. Традиционно в него се представят над 1000 чуждестранни изложители, повече от над 700 000 гости посещават салона.
Сподели в: