Върни се горе

Форум като Борсата за семена и посадъчен материал, който ежегодно се провежда в Добрич, е поредна стъпка за издигане престижа на българското земеделие. Това заяви в приветственото си слово по време на официалното откриване на специализираното изложение председателят на Селскостопанската академия проф. Петър Славейков. По думите му, за 19 години инициативата се е утвърдила като символ за българските производители. Това е форум, който допринася за утвърждаване на тенденцията да се използват качествени, сертифицирани семена, което се отразява в добрите добиви през последните години.

 

Проф. Славейков подчерта също, че форумът е важен, защото е среща на реалната земеделска практика от една страна и от друга – на наука и нововъведения, което е важно условие за развиване на по-ефективно земеделие. „Това е пътят за защита на интересите на българските стопани, за да бъдат равнопоставени и конкурентни на европейските си колеги и така да получат реални шансове за реализация на външните пазари”, допълни проф. Петър Славейков. Той пожела успешна и ползотворна работа на всички участници в изложение, здраве, щастие и урожайна година на гостите и домакините на форума „Добрички панаир” АД

 

В рамките на традиционното изложение се представят 58 фирми от страната и чужбина, които предлагат семена и посадъчен материал. За първи път тази година участват в борсата и фирми за селскостопанска техника.


Сподели в: