Върни се горе

През 2013 г. ДФ „Земеделие” ще приложи за пореден път европейската програма „Благотворителност”, чиято цел е подпомагането на лица в неравностойно положение чрез безвъзмездно предоставяне на храни, произведени от продукти от интервенционните запаси на ЕС или закупени от пазара на Общността. Отпуснатият бюджет на България за тази година е в размер на 19 093 054 евро.

    

Правоимащите лица у нас ще бъдат подпомогнати с разпределянето на единадесет вида хранителни продукти – ориз, брашно, захар, олио, спагети, обикновени вафли, леща, зрял фасул, плодов конфитюр, картофено пюре на прах и пчелен мед. Продуктите са съобразени с предпочитанията на бенефициентите чрез анкетиране от Българския червен кръст (БЧК), който е благотворителната организация, осигуряваща логистиката на схемата.

 

Наблюдава се засилен интерес от страна на потенциални участници в процедурата, български и чуждестранни, и вече са закупени над 60 комплекта от документацията. Отварянето на офертите ще е публично, на 26 март 2013 г. в сградата на ДФ „Земеделие” от 11:00 часа. Поканени са всички заинтересовани лица, журналисти и представители на неправителствени организации.

    

Същевременно приключи обработката на отчетните документи, свързани с изпълнението на договорите за благотворителната кампания 2012г., и в съответствие с изискванията на законодателството, те са публикувани на официалната страница на Агенцията по обществени поръчки (АОП).


Сподели в: