Върни се горе

 „Получавате образование, еквивалентно за цял свят, но моята препоръка е да останете в България”. Това каза министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, който награди 54 студенти отличници от 5-те аграрни университета у нас. „Разчитам на младите кадри, които да вдигнат на крак икономиката на страната ни. Още повече, че в новия програмен период на европейските програми имаме нужда от млади и подготвени специалисти”, подчерта министърът.  

 

Първите по успех получиха грамоти и гравирани часовници с инициалите на министерството, които бяха връчени от министъра и зам.-министрите д-р инж. Валентина Маринова и Бюрхан Абазов. „Бих искал да се чувствате уютно и да знаете, че зад Вас стоят министерството и държавата”, обърна се към младежите министър Греков. Пред студентите директорът на дирекция „Наука, образование и технологии” към МЗХ д-р Евгения Ачкаканова представи историята на министерството и ги запозна с работата във ведомството.

 

На церемонията по награждаването присъстваха ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева, зам.-ректорът на Лесотехнически университет проф. Иван Палигоров, деканът на Аграрния индустриален факултет към „Ангел Кънчев”-Русе проф. Пламен Канчалов,
зам.-ректорът на Тракийския университет в Стара Загора доц. Иванка Желязкова и деканът на Университета по хранителни технологии в Пловдив Венелина Попова.

 

Сподели в: