Върни се горе

„За мен един от основните акценти в работата на Министерството на земеделието и храните е развитието на средното образование. Вече създадохме самостоятелна дирекция „Наука и образование”, която ще поддържа тясна връзка със 76-те  земеделски професионални гимназии, включени в системата на ведомството ни“. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков при откриването на учебната година в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев” в град Сандански.  По време на официалната церемония, той връчи символично ключа на знанието на отличничката, приета с най-висок бал в гимназията.

 

Пред учителите и учениците министър Греков каза, че професионалната земеделска гимназия в Сандански може да се гордее с отличните специалисти, които подготвя. „Тяхната квалификация и придобити умения са особено нужни днес, когато България трябва  да развива конкурентно земеделие и агробизнес на европейско ниво”, подчерта той.

 

Министър Греков бе категоричен, че трябва да се започне първо с образованието и науката, а след това и с производството. Той подчерта, че е много важно средните училища да поддържат тясна връзка с бизнеса, за да има яснота за реализацията на кадрите, които ще бъдат нужни в различните сектори.

 

Проф. Димитър Греков пожела на учителите и учениците успех, градивност и новаторство  в утвърждаването  на професионалното аграрно образование  и наука.         

 

Земеделската професионлана гимназия „Климент Тимирязев” в град Сандански е най-голямата гимназия в системата на МЗХ. В нея се обучават 630 ученика в различни  специалности  като „ Агроекология”  „Икономика”, „Туризъм” и други.  На събитието официални гости бяха областният управител на  област Благоевград Муса Палев и кметът на град Сандански Андон Тотев.
Сподели в: