Върни се горе

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на два традиционни празника в края на седмицата.
В петък, 8 февруари, мобилният информационен център на програмата ще бъде в Раковски, където ще се проведе 13-ият Международен кукерски фестивал „Кукове“. Той има конкурсен характер и в него участват десетки групи, които пресъздават обичаи, свързани с маскарадните игри. Всички участват в кукерското дефиле, което продължава през целия ден и е съпътствано от богата музикална програма.

 

На следващия ден – 9 февруари, Програмата ще се представи на традиционния празник „Свети Трифон Зарезан“  в местността Манастирска поляна край Сопот. В рамките на събора се организират няколко конкурса - „Вазовски мустак“, за най-добро домашно вино, за най-оригинален тост и за най-оригинално шегаджийско любовно послание. За настроението на всички организаторите са подготвили развлекателна програма с много артистични и музикални изпълнения.

По време на двата фестивала експертите на МЗХ в подвижния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.


Сподели в: