Върни се горе

Министърът на земеделието и  храните проф. Иван Станков присъства на среща с животновъди, на която основна тема бе развитието на високопродуктивното млечно говедовъдство в България. Срещата се проведе в Пловдив, по инициатива на Управителните съвети на Асоциацията за развъждане на черношарената порода говеда в България и Националният съюз на говедовъдите в България.

 

Министър Станков подчерта важността на приемането на закон за браншовите организации, който да подпомогне износа на месо и млечни продукти от България за чужбина.

 

На срещата беше обсъдено още предоставянето на земи от Държавния поземелен фонд в полза на животновъдите, както и  темата за идентификацията и имунопрофилактиката на животни и сключването на договори между частнопрактикуващите ветеринарни лекари и животнвъди.

        

Дискутирани бяха още предложения за стимулиране на дейността  на Развъдната асоциация на черношарената порода говеда, производството и контрола на груби фуражи, както и  персепктива за развитието на млечното говедовъдство.Сподели в: