Върни се горе

Международното изложение „АГРА” е едно от най-значимите и големи събития в Европа и доказателство за това е, че тази година ще бъдат представени 69 нови продукта за селскостопанския сектор. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

 

 

„В „АГРА”  със свои щандове участват представители на световни лидери в производството на съвременни машини и високи технологии в земеделието, а също така и производители на качествени земеделски продукти. Сред изложителите има  утвърдени и познати имена. Но  тук са  и неизвестни още за широкия потребител производители, които  си проправят път на пазара с нови идеи, визии и продукти,” каза министър Греков. Той допълни, че подобни събития дават възможност на много български представители на бизнеса да сравнят постиженията си с тези на колегите си от другите държави, да покажат най-добрите си продукти и да обменят идеи, опит, визии и да създадат нови и полезни бизнес контакти.

 

 

Министърът на земеделието и храните подчерта огромното значение на технологиите за развитието на земеделието. Модернизациите в сектора водят до много по-високи екологични стандарти и до значителни завишаване на добивите.

 

 

 „АГРА днес вече е едно модерно средище на аграрния бизнес, ориентирано към много по-мащабно инвестиционно мислене. То помага за налагането в практиката на алтернативни перспективи и дейности в традиционни направления като животновъдство и растениевъдство, както и в областта на безопасните хранителни технологии и продукти,” коментира министър Димитър Греков.

 

 

На 23-то издание на Международната селскостопанска изложба „АГРА” участват над 470 изложители от 22 страни.

 

 

Сподели в: