Върни се горе

Селскостопанска академия се представя с 19 иновации на Международната селскостопанска изложба „Агра 2017“, които ще участват в традиционния конкурс по „Иновации в селското стопанство“. Това заяви председателят на Научната институция проф. Иван Пачев на пресконференция по повод откриването на Международната селскостопанска изложба „Агра -2017“ в Международния панаир Пловдив. „Научните институти към Селскостопанска академия са водещите в иновациите в областта на селското стопанство в България“, каза още той.

  

По време на Международната селскостопанска изложба „Агра 2017“ земеделските производители и любителите земеделци ще могат да се запознаят с нови сортове създадени от учените на Селскостопанска академия. Проф. Иван Пачев съобщи, че се е повишил интересът към българските сортове, не само от българските производители, а и от чуждестранните. Той даде за пример големия процент български сортове грозде, отглеждани в Румъния, Молдова и Украйна.

  

Земеделските производители и любителите земеделци могат да открият семена и посадъчен материал на автентични и нови български сортове. Учени от всички структури на Академията са на разположение за въпроси на бизнеса, фермери и любители земеделци.

  

Това е 20-тото участие на Селскостопанската академия в изложбата “Агра”. Научната институция участва в изложбата от 1996 г. В палата 6 на Международния панаир Пловдив, са разположени щандовете на 25 института, 19 опитни станции и Националния земеделски музей.

 

През последните 5 години Селскостопанската академия е получила сертификат за 160 нови сорта.

Сподели в: