Върни се горе

79 проектни предложения на стойност 38.6 млн. лв. са подадени по подмярка 1.1 „Професионално обучение и придобиване на умения“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Приемът приключи на 16 март 2020 г. По мярката са кандидатствали висши училища, професионални гимназии, центрове за професионално обучение, научни институти и Държавно предприятия „Научно-производствен център“.
Постъпилите проектни предложения ще бъдат оценявани от Управляващия орган на Програмата, по реда на Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЗУСЕСИФ).
Подпомагането по подмярката е насочено към повишаване на знанията и подобряване на уменията на земеделските и горските стопани и на заетите лица в техните стопанства. Целта е да бъде постигнато подходящо ниво на техническо и икономическо обучение, както и увеличаване на капацитета за достъп на знания и информация в областта на селското и горското стопанство. 
Общият размер на бюджета по процедурата е в размер на на 15.6 млн. лв. От тях 6 млн. лв. са предназначени за провеждане на курсове и семинари, свързани с предотвратяване и/или преодоляване на усложнена епизоотична обстановка- подобряване на биосигурността в стопанствата.

Сподели в: