Върни се горе

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откриха обновен градски парк в гр. Шабла. Проектът е реализиран по мярка 322 "Обновяване и развитие на населени места" от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Стойността му е 1 140 928 лв., като до момента по него са изплатени 570 464 лв.

 

В градския парк на площ от 90 дка вече са изградени детска площадка, водно огледало и трибуна за концерти. Паркът е осветен и озеленен. Осигурена е и нощна охрана. По проекта предстой изграждане на спортна площадка. В момента общината кандидатства по същата мярка и за обновяване на читалището.
През тази година по мярка 322 е имало два приема. Постъпили са 221 проектана общата стойност 21 млн. евро. Първият прием е бил общ, а втория целеви  и е за наводненията в област Хасково.
На тържественото откриване присъства и кметът на града проф. Райна Бърдарева и областният управител на Добрич Желязко Желязков. Днес в гр. Шабла бе отбелязан празника на града с поредица от празнични събития и концерт.


Сподели в: