Върни се горе

Рибата е била предназначена за незаконен износ в Румъния

Специализирана мобилна група на ИАРА, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Варна и служители на ОД “Полиция” Варна хванаха 1,5 тона риба, предназначена за незаконен износ в Румъния.

 

Съвместната акция за нерегламентиран улов и превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България.  

 

Двамата нарушители са хванати в покрайнините на Варна, където превозваната риба е трябвало да бъде прехвърлена в друг микробус, собственост на румънски граждани и изнесена за град Мангалия.

 

Инспекторите на ИАРА са установили, че рибата няма никакви документи, буса няма документи, не е лицензиран и не е специализиран за превоз на риба. Рибата е бракониерски улов от  езеро “Мандра” край Бургас.

 

За да избегнат писането на актове, нарушителите са предложили подкуп около 200-300 евро на инспекторите на ИАРА, като са казали, че може и още да им дадат.

 

На нарушителите от Бургас са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата.

 

Рибата ще бъде дарена на социални домове и патронажи в региона, след като е установено, че е годна за консумация.   


Сподели в: