Върни се горе

 

Земеделските производители трябва да са запознати с новите промени в Общата селскостопанска политика на ЕС. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на среща с животновъди и растениевъди в Радомир. Тук съм, да чуя вашите мнения относно бъдещата селскостопанска политика на Общността, за да можем ние като администрация да ги анализираме и обобщим, след което да ги предложим на ЕК, уточни зам.-министър Димитров. Целта ни е да облекчим трудностите пред вас, земеделските производители и да направим по достъпни финансовите средства от Европейската общност.

 

Предстои да бъде разгледан и приет от Народното събрание пакет от законодателни мерки, свързани с ветеринарномедицинската дейност и общите организации на пазарите, които засягат земеделските производители. С приемането на  промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност се цели да се намери баланс между работата на частно практикуващите, държавните лекари и животновъдите. При Закона за общите организации на пазарите промените целят отношенията между производители и преработватели да са максимално по справедливи, заяви зам.-министър Димитров.

 

След откриване на срещата бяха връчени грамоти от името на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, на земеделски производители за принос в земеделието.

 

На срещата присъстваха депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова и кметът на гр. Радомир Пламен Алексиев.

 


Сподели в: