Върни се горе

Българската и катарската  страна започват действия по активното развитие на сътрудничеството си в областта на земеделието. Това стана  ясно днес по време на проведената официална среща на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на околната среда на Катар Ахмед Амер ал Хумейди. Арабската държава проявява засилен интерес  към наши селскостопански продукти, като основно той е насочен към секторите овцевъдство, птицевъдство и пчеларство. Катар има инвестиционни намерения у нас именно в тези области.

Министър Танева информира, че в  България няма ГМО продукти и произвежданата продукция е биологично чиста, което предоставя добри възможности за реализацията й на катарския пазар.

 

За разширяване на двустранното сътрудничество между двете държави, Десислава Танева покани на посещение у нас през есента министър  Ахмед Амер ал Хумейди. Министърът на Катар ще направи официално посещение в страната ни през месец септември заедно с представители на бизнеса.  По време на него ще бъдат уточнени финалните параметри на договорните отношения между двете страни в областта на земеделието.Сподели в: