Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие българския щанд на най-голямото в света Международно изложение за земеделие, храни и градинарство „Зелена седмица“ - 2016 в гр. Берлин, ФР Германия.

 

България участва за 27-ми път със свой собствен щанд. Той ще бъде разположен на площ от 140 кв.м., където 18 фирми ще изложат свои продукти. Асортиментите, които ще бъдат предлагани на посетителите включват био вино и вина, ликьор от роза, розова ракия, био сокове, лимонада, локум, сладка, екологичен мед и др. Ще бъдат представени и защитените месни храни с традиционни наименования - Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”. На българския щанд ще се предлагат и млечни продукти - био краве кисело мляко, био краве сирене, българско краве, овче и козе сирене и кашкавал от овче мляко.

 

По време на посещението си в Берлин, зам.-министър Грудев ще проведе срещи с министрите на земеделието на Естония и Унгария.

 

Изложението ще отвори врати за 81-ви път, където над 1600 изложители от 70 държави ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост. Форумът ще се състои в периода от 15 до 25 януари 2016 година. Тази година за първи път страна-партньор е страна от Африка - Мароко, под мотото „Светът е възможен без глад”.
Сподели в: