Върни се горе

Община Луковит усвои 17 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която заедно с министър-председателя Бойко Борисов  присъстваха на официалното откриване на реконструирания градски площад „Трети март“ на гр. Луковит. Той е благоустроен със средства по ПРСР в размер на близо 2 млн. лв. Министър Танева подчерта, че благодарение на усилията, положени от кмета на общината Иван Грънчаров, са сключени седем договора с ДФ „Земеделие“.

„Със средства по Програмата са подобрени условията на живот не само в Луковит, а и в над 10 села в общината. Надявам се, че с такава инициативност ще може да се възползвате от нови придобивки и през новия програмен период с  програмите и мерките, които отново ще са за селските райони и ще стартират следващата година“, каза още министърът на земеделието и пожела на жителите и местната власт още повече проекти.

Обновяването на градския площад е реализиран  по проект на мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. По проекта в  общинския град  е подменено уличното осветление с енергийно-ефективно и са изградени 11 детски площадки– две на територията на град Луковит и по една на територията на селата Бежаново, Беленци, Дерманци, Карлуково, Петревене, Румянцево, Тодоричене, Торос и Ъглен.

Сподели в: