Върни се горе

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на Празника на розата в Стрелча и на нестинарския събор в с. Българи.

В събота, 02 юни, организаторите на фестивала на розата в Стрелча ще пресъздадат вековната традиция по ритуалния розобер. Кулминацията е изборът на Царица на розите, увенчаващ стремежа към красота и съвършенство.

На следващия ден — 03 юни, Програмата за развитие на селските райони ще бъде представена на единствения по рода си Нестинарски събор в с. Българи, община Царево. В съхраненото нестинарско селище всяка година се спазва стародавната дата на изпълнение на целия обред. Танците в жарава под звуците на нестинарския тъпан са уникални за цяла Европа и ежегодно над 7500 души пристигат в селото, за да се насладят на празника.
 
По време на двете мероприятия експерти на МЗХ ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР. Гостите ще могат да се информират за новостите по програмата и за предстоящия прием на заявления по нея.

За целите на мероприятието ще се използва  подвижен информационен център.

Сподели в: