Върни се горе

Трофей и крайници на благороден елен са открити от горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Бургас, при направена рутинна проверка в региона. Нарушението е констатирано на територията на Държавно ловно стопанство „Ропотамо”, местност „Силихлар”, на около 50 м. от главен път с. Ясна Поляна -  гр. Приморско. При  огледа на място е установено, че деянието е незаконно и представлява бракониерска проява. Откритите части от благородния елен са предадени за съхранение на ДЛС „Ропотамо”. РДГ-Бургас е уведомило за случая Районно управление „Полиция”, гр. Приморско.

 

Мобилни екипи на РДГ-Бургас откриха и две убити сърни на територията на Държавно горско стопанство „Кости”, местност „Папуто”, Община Царево. При рутинна акция, от страна на контролиращите органи, са спрени за проверка на пътя два високопроходими автомобила - Мерцедес и УАЗ. При огледа, в две раници, са намерени труповете на животните. Проверени са разрешителното за лов и ловните билети. Установено е че, две от общо шестте лица нямат билети за лов. Ръководител на лова е служител на ДГС„Кости”.

 

Задържани са ловните билети, разрешителното за лов, дивечовото месо и транспортното средство, в което са били раниците. За случая е уведомено РУП – Царево и е образувано досъдебно производство.

Сподели в: