Върни се горе

Зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов откри кръгла маса на тема: „Представяне на предварителни резултати от зърнения модел” в МЗХ. Тя се организира по проект „Създаване на Център за икономически анализи на селското стопанство” на Института по аграрна икономика с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и финансиран от фондация „Америка за България”.

 

На събитието присъстваха представители на българския бизнес, асоциациите от зърнения сектор, научните среди и др. „Вашето присъствие е повод да научим повече за сектор зърно, което може да ни помогне в съвместната ни работата в бъдеще”, каза  зам.-министър Абазов.

 

Целта на проекта е да бъдат представени и обсъдени използваните данни и предварителни резултати, получени в процеса на проектното моделиране на зърнения сектор. В модела са обхванати производствата на пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед и рапица.

 

По време на кръглата маса бяха обсъдени също и глобалните тенденции на основните показатели в зърнения сектор в страната и в световен мащаб.  


Сподели в: