Върни се горе

Министерство на земеделието и храните ще участва за пета поредна година със собствен щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l'Agriculture) 2015”, гр. Париж, Франция.

 

Българският щанд ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Министерството ще бъде представено с щанд, наподобяващ българският бит и култура. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като: приготвена на място традиционна българска баница, кисело мляко и млечни продукти, био вино, розови продукти, патешки пастети, сладка, био плодове, млечен и черен шоколад ръчна изработка с био роза дамасцена  и др. Страната ни се представя с общо 9 фирми изложителки.

 

Форумът, който  се състои за 52-ри пореден път, тази година ще се проведе в периода от 21 февруари до 1 март 2015 г. Той е с имидж на едно от най-значимите изложения в областта на животновъдството и генетиката, земеделието, зеленчукопроизводството, гастрономията, зеления туризъм и пр. Традиционно в него се представят над 10 000 чуждестранни изложители и се посещава от над 700 000 гости.

 

В рамките на посещението министър Танева ще се срещне с министъра на земеделието, хранително – вкусовата промишленост и горите на Франция г-н Стефан Льо Фол.
Сподели в: