Върни се горе

Министерство на земеделието и храните и Югозападното предприятие осигуряват 100 фиданки на иглолистни и широколистни дръвчета, които да бъдат подарени на първите посетители на щанда на изложенията Светът на мебелите и Техномебел 2016 в Интер Експо Център в София. „Идеята ни е да затвърдим посланието на наскоро отминалата Седмица на гората за създаване на трайно отношение към горите и грижата за тях сред младите хора”, заяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов при откриването на изложенията.

 

Политиката на министерството на земеделието и храните е да се управляват и стопанисват горите по устойчив начин, посочи заместник-министърът. Той подчерта, че търсенето на баланс между екологичните и социалните ползи от една страна, и задоволяването на потребностите на бизнеса от друга, е сред главните приоритети на правителството в този сектор.

 

Министерство на земеделието и Изпълнителната агенция по горите участват на изложенията със съвместен щанд, като предоставят информация, свързана с природните паркове и горските територии на България. Всички заинтересовани страни могат да получат и експертни консултации по законодателството в сектора и за стопанисването на частни и общински гори. Щандът ще е открит за посетители през всички дни на изложението от днес до 23 април 2016 г. от 10:00 до 18:00 часа. На него може да бъде видян и новият документален филм „Заръката”, посветен на грижата за опазването на горското богатство на България, изготвен по поръчка на Изпълнителна агенция по горите.

 

На откриването на изложенията присъства и изпълнителният директор на ИАГ инж. Тони Кръстев.

Сподели в: