Върни се горе

България за пръв път взе участие със свой щанд в най-голямото хранително изложение в САЩ  в областта на услугите в хранително-вкусовата промишленост, организирано от Националната ресторантьорска асоциация на САЩ – NRA Restaurant Hotel-Motel Show 2013 в Чикаго.
 Министерство на земеделието и храните съдейства за организацията на българското представяне.

 

Изложението е от 18 до 21 май, като това е 94-то му издание. Всяка година повече от 60 000 професионалисти и 2 000 изложители от 50-тe американски щати и от над 100 страни по света се събират в Чикаго в продължение на четири дни, които задават световните тенденции в бързото и качествено обслужване


 

Осем от най-големите бългаски фирми в лозаро-винарската промишленост представят своя продукция на българския щанд. С най-класните си марки бели и червени в Чикаго участват Катаржина естейт, Eдоардо Миролио, Bulgarian Heritage – Изба Килифарево и Карабунар, Шато Бургозоне, Domaine Boyar, Винпром Ямбол, Винзавод Асеновград, Aнжелус естейт. Български продукти представя и фирма V & G Commerce, която оперира в Чикаго като най-големият вносител на български храни.



 

В изложението официално страната ни се представлява г-н Красимир Коев, главен изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното и председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов.


Сподели в: