Върни се горе

 

 

„Да дадем на аграрния бизнес науката, от която има нужда”. Това заяви министър Десислава Танева при подписването на Меморандум между Министерство на земеделието и храните и Българска академия на науките днес. Важно е да обединим усилията си за общ научен продукт с висока добавена стойност, който да даде възможност на бизнеса да оперира по-успешно, подчерта министърът. Тя припомни, че двете институции и досега са имали добро сътрудничество и общи проекти между институтите в своите структури. Министър Танева изрази увереност, че с подписването на този меморандум сътрудничеството ще се задълбочи.

 

От своя страна Председателят на БАН академик Стефан Воденичаров подчерта, че двете институции имат дългогодишни традиции в съвместната работа и висок научен потенциал за развиването й. Той посочи, че с подписването на меморандума МЗХ и БАН ще се опитат заедно и отговорно да изградят общ експертен център, в който да се съсредоточат научните изследвания, защото обществото чака резултати.

 

Целта на подписания меморандум е Министерство на земеделието и храните и Българска академия на науките да обменят научни знания в посока изграждане на съвременно земеделие, горски сектор и хранителна промишленост, отговарящи на изискванията за устойчивост, ефективност и конкурентоспособност. Двете страни ще си сътрудничат при въвеждането на нови технологии в тези направления и ще обменят идеи за промяна и подобряване на законодателството в сферата на земеделието.

 

 

Сподели в: