Върни се горе

Българо-беларуската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство проведе днес първото си заседание в град Пловдив. По време на него заместник-министър на земеделието и хранитен д-р Цветан Димитров и Игор Вячеславович Брило, заместник-министър на земеделието и храните на Република Беларус, подписаха протокол относно набелязаните мерки по време на заседанието. 

 

Заместник-министър Цветан Димитров заяви, че съществува потенциал за по-нататъшно развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество в областта на агропромишления комплекс. Страните се договориха да развиват съвместна дейност с цел разширяване на деловите контакти между организациите, обединяващи производители на селскостопанска продукция в двете страни.


По време на заседанието Игор Брило посочи, че беларуската страна проявява интерес в запознаването с особеностите в овцевъдството и разглеждане на възможността за внос в Република Беларус на месодайни и млекодайни овце.  Двете страни потвърдиха интереса си за продължаване на конструктивния диалог в областта на ветеринарната и фитосанитарната дейности, с цел отстраняване на съществуващите ограничения във взаимната търговия.


Второто заседание на Българо-беларуската работна група за сътрудничество в областта на селското стопанство се предвижда да се организира през 2017 г. в Република Беларус.

Сподели в: