Върни се горе

Министерство на земеделието и храните е на страната на тютюнопроизводителите и ще защити в максимална степен техния интерес, чрез субсидиране на сектора с национални доплащания. Държавата ще осигури допълнително 11 млн. лв. към предвидените в бюджета за 2013 г. средства за тютюнопроизводителите в размер на 73 млн. лв., за да се запази размерът на подпомагане на сектора от последните 3 години и за в бъдеще. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните Бюхран Абазов в Каолиново на среща с тютюнопроизводители от областите Шумен, Силистра и Разград .

 

Той подчерта, че категоричната позиция на МЗХ е, че отрасълът е специфичен за българското земеделие, с голямо значение за осигуряване на заетост на хората в определени райони на страната. Точно по тази причина,  България е отстоявала единна и последователна политика по отношение на сектора последните десет години.

 

Зам.-министър Абазов призова тютюнопроизводителите да бъдат активни и да се възползват максимално и от другите възможности за повишаване на своите доходи, чрез кандидатстване по европейските програми.

 

В срещата взеха участие зам.-областният управител на Шумен Даниела Миронова, зам.-кметът на Каолиново Делгин Мюмюнов и ръководителите на регионалните структури на МЗХ в Шумен.


Сподели в: