Върни се горе

ДФ „Земеделие” обработи в максимално кратки срокове всички подадени заявки за държавна помощ de minimis за земеделски производители, които отглеждат пчелни семейства и овце и кози-майки. На базата на броя приети заявления и след извършване на необходимите административни проверки, Управителният съвет на фонда определи ставки от 12 лв. за пчелно семейство по схемата за държавна помощ за пчелари и 7 лв. за овца или коза-майка по схемата за подпомагане на животновъди.

 

Схемата de minimis за подпомагане на пчелари се прилага за първи път от фонд „Земеделие”, като разпределеният бюджет е над 3,2 млн. лева. В периода на прием документи подадоха 3 178 кандидати. Те заявиха общо 262 587 допустими за подпомагане пчелни семейства. Пчеларите могат да подпишат договори за средствата в областните дирекции на фонда от 12 до 20 юли, а крайният срок за изплащане на субсидиите е 26 юли 2012 г.

 

Същевременно приключи и приемът на заявления за помощ de minimis за земеделски производители, отглеждащи овце-майки и кози-майки. Общият брой подадени заявления е 5 384, като животновъдите ще получат финансова помощ за общо 705 227 овце и кози-майки. Срокът за договаряне на субсидиите е от 16 до 31 юли, а крайната дата за изплащане на средствата е 10 август 2012.

 

Областните дирекции на ДФ „Земеделие” имат готовност да приемат одобрените кандидати за сключване на договори в установените срокове.

 

Сподели в: