Върни се горе

„Животновъдството ще бъде важен приоритет в работата ми като министър”. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на изложението на Черношарената порода говеда в град Сливен. Министър Греков присъства на дефилирането  на животни от Черношарената порода и връчи призове в различни категории на фермерите. „Изключително съм впечатлен от представените животни и провеждането на изложението, което трябва да се състои традиционно. България има потенциал за развитие на млечното говедовъдтство”, посочи министър Греков. Той информира, че изложението се провежда с финансиране по линия на Държавна помощ за организиране на изложения.

На събитието се представиха 100 животни от Черношарената порода, от ферми, в които се води целенасочена развъдна дейност и изпълнили европейските стандарти. В изложението се представиха породи животни от Германия, Гърция, Италия, Косово и Норвегия.

 

Събитието се провежда от Асoциацията за развъждане на Черношарената порода в България, която контролира 26 хиляди животни в над 200 ферми. Организаторите благодариха за съдействието от страна на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие”.

 

На откриването присъства кметът на град Сливен ген. Кольо Милев, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков и народни предстваители.


Сподели в: