Върни се горе


„От днес стартира изплащането на подпомагането по схемите за обвързана подкрепа към животновъдния сектор”. Това обяви днес в Шумен зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов по време на откриването на първото по рода си изложение на коне от Източнобългарска порода. Той подчерта, че животновъдството е един от приоритетните и затова се възползваме от възможността за авансово изплащане на 70% от общия бюджет определен по схемите.

„Земеделските стопани получават подкрепа и чрез мерките от Програмата за развитие на селските райони, по която фермерите отглеждащи редки местни породи могат да кандидатстват за допълнително подпомагане“, каза зам.-министър Костов. Той допълни, че развъдната и селекционна дейност имат много важно значение за развитието на животновъдния сектор.  

Георги Костов награди отличили се коне в тестиране и оценка за работоспособност, направена по време на изложението и поздрави Асоциация Източнобългарски Кон за полаганите с години усилия за съхраняването на тази рядка българска порода.

По-рано зам.-министър Костов откри четвъртото издание на „Фестивал на житената питка“ в град Стражица, който беше проведен символично в Деня на хляба и прехраната.  
Сподели в: