Върни се горе

 „Засаждането на чинар днес е символ на идните векове, през които вярвам, че ще пребъде Държавно горско стопанство Царево. Важно е да оставим след нас природата такава, каквато е била.” Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на честването на 100 годишнината от създаването на Горско стопанство Царево. Министър Греков заедно със заместник-министрите Бюрхан Абазов и д-р инж. Валентина Маринова участваха в засаждането на чинарова фиданка в двора на СОУ „Никола Вапцаров” в град Царево.

    

По време на празника министър Греков и директорът на ДГС Царево инж. Петко Арнаудов откриха паметна плоча „100 години Горско стопанство Царево”.

    

„Оценявам високо Вашата работа и целенасочените Ви усилия за стопанисване на горите и дивеча, тяхното опазване като ценен дар за идните поколения. Традицията е съхранена и доказателство за това са всички професионалисти, които са работили в това стопанство като директори, служители, лесничеи и нека бъдните поколения да опазят и съхранят постигнатото и занапред”, заяви министър Греков пред екипа на ДГС-Царево. Заедно работим, за да осигурим провеждането на последователна и добре координирана горска политика и да създадем необходимите условия за гарантиране и подобряване на устойчивото управление на горския сектор, подчерта още той.

    

Министър Греков заедно със своите заместници присъстваха на тържествено събрание и концерт „100 години горско стопанство Царево”.

Сподели в: