Върни се горе

„Радвам се, че България ще бъде част от Световното изложение „ЕКСПО Милано 2015 г.“, което ще се проведе под надслов „Да изхраним планетата, енергия за живот”. Това каза в Милано министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на подписването на Договора за участието на България на световното изложение, което ще се проведе от 1 май до 31 октомври 2015 г.

 

„Изхранването на населението от години е сред най-значимите проблеми, с които се занимава световната общественост“, коментира министърът. Той посочи, че проблемът има редица аспекти – производството на качествена  и безопасна храна, внедряване на иновации и нови технологии, както и съблюдаването за продоволствена сигурност в глобален мащаб. „България има амбицията да покаже на света, че има с какво да допринесе за решението на тези проблеми“, допълни още министър Греков.

 

 

На изложението България ще се представи на експозиционна площ от 584 кв. м. През последните десетилетия страната ни е участвала последователно във всички одобрени от Международното бюро по изложения (ВIE) световни изложения, приключили с голям успех от българското национално представяне: „ЕКСПО Лисабон 1998г.”, „ЕКСПО  Хановер 2000г.”, „ЕКСПО Аичи 2005г.”, „ЕКСПО Сарагоса 2008г.” и „ЕКСПО Шанхай 2010г.”.

 

 

Световното изложение се организира от Международното бюро по изложения /ВIE/.

 

 

Сподели в: