Върни се горе

 Развитието на българското селско стопанство е тясно свързано с труда на научните специалисти, които със своята работа подпомагат практиката на земеделските производители. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в приветствието си към научната общност по случай Деня на земеделската наука в България, който бе отбелязан в Селскостопанската академия. Той пожела на всички научни работници нови успехи в работата и упоритост в творческите  начинания.

 

Министър Греков изтъкна, че Министерство на земеделието и храните оценява важната роля на аграрната наука за развитието на отрасъла. „Благодарение на резултатите от работата на научните работници, страната ни е добре позната в Европа и в света със зеленчукопроизводството и с продуктивното ни животновъдство”, добави още той.

 

Министър Греков сподели, че МЗХ работи за развитието на земеделската наука, защото чрез нея се стабилизира селскостопанското производство на страната с експортно ориентиран потенциал и възможности за висока конкурентоспособност  в условията на общия европейски пазар.

 

На събитието присъстваха председателят на ССА доц. Христо Бозуков, зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова и председателят на Парламентарната комисията по земеделие и храни проф. Светла Бъчварова. Министър Греков и официалните гости връчиха дипломите  на новоизбраните професори и доценти от звената на научната институция. Празникът бе съпътстван от атрактивно изложение, на което земеделските институти представиха своята продукция.

 

Сподели в: