Върни се горе

Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив състави Акт за установяване на административно нарушение на производителя на сокчетата с два етикета за срок на годност, които бяха раздавани в Димитровград.

 

След получен сигнал за сокчета с подправен срок на годност, Областна дирекция по безопасност на храните, град Хасково извършва незабавна проверка. Инспекторите констатират наличие на „Нектар къпина с арония“ и „Нектар портокал с арония“, произведени от пловдивска фирма с допълнително залепен стикер за срок на годност.

 

За случая е информирана и Областна дирекция по безопасност на храните, град Пловдив, която извършва пълна проверка на производителя на соковете. При проверката е констатирано, че няма налични количества от партидите на дарените сокове. Всички записи по системите за самоконтрол са водени коректно. За дарените количества сокове са издадени нужните съпроводителни документи, допуснато е нарушение относно етикетирането и представянето на храните, като е залепен допълнителен стикер, удължаващ срока на годност с четири месеца. За констатираното нарушение е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

 

Няма данни, количества сокове с допълнителен стикер за срок на годност да са разпространявани в търговската мрежа.

Сподели в: