Върни се горе

Европейската комисия одобри схема за Държавна помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерките по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните.

 

Схемата е насочена към подпомагане на земеделски стопани, отглеждащи селскостопански животни и осъществяващи дейност в първичното селскостопанско производство. Това ще се осъществява чрез покриване на разходите за дейности със задължителен характер, свързани с гарантиране здравето на животните и недопускане на зарази и епидемии. Тя се предоставя на животновъди, малки и средни предприятия, чрез предоставяне на субсидирани услуги от ветеринарни лекари за дейностите по идентификация на животните и извършване на диагностични изследвания на животните

 

Помощта може да покрива до 40% от стойността на средствата за официална идентификация и до 100% от разходите за манипулациите свързани с идентифициране на животните, разходите за изпълнение на мерките по държавната профилактична програма и програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, както и за вземане и транспортиране на пробите, необходими за изследванията.

 

Срокът на прилагане на схемата е до 30 юни 2014 г.


Сподели в: