Върни се горе

 

„В горските предприятия от заделения фонд „Инвестиции“ и през настоящата година ще се използват средства и за залесяване в горските територии.“ Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева, по време на залесяване  на фиданки в двора на СОУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали. Събитието е част от инициативите по отбелязване на 90-годишния юбилей „Седмица на гората“. Танева коментира още, че природните бедствия, които сполетяха Кърджали и Смолян нанесоха големи поражения и на българската гора. От структурите на предприятията и Министерството ще се направи обследване на пострадалите територии, като те ще бъдат залесени в следващите 3 години.

 

В Област Кърджали близо 400 дка ще бъдат залесени вследствие на снеголомите и снеговалите. На територията на областта по план за тази година е предвидено да се извърши залесяване на 220 дка с 61 000 фиданки. Десислава Танева посочи, че близо 15 хиляди декара гора ще бъдат залесени на територията на цялата страна през 2015 г. „Това е планираното, като тук не се имат предвид нанесените щети от бедствията, които се случиха“, уточни министърът.

 

В днешното залесяване участваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител на Област Кърджали Илия Илиев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Тони Кръстев.  

 

 

Сподели в: