Върни се горе

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на Лозана Василева и на Вергиния Кръстева за заместник-министри на земеделието, храните и горите.

 

Д-р Лозана Василева има дълъг професионален опит в системата на Министерство на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“ –Разплащателна агенция (ДФЗ-РА). Защитава докторска степен по аграрна икономика в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) и специализира биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия. Д-р Василева има поредица от научни публикации на тема „Икономически ефекти от биологичното производство в земеделието”.

 

В периода 2003 г. - 2004 г. д-р Лозана Василева работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция „Земеделие и гори” в гр. Пазарджик. От 2004 г. до 2009 г. е счетоводител, а от 2009 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” в гр. Пазарджик. С решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 29 август 2014г. д-р Лозана Василева е назначена за изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“ – РА. От ноември 2014г. до февруари 2017г. е заместник-изпълнителен директор на ДФ „Земеделие“-Разплащателна агенция. Владее английски и френски език.

 

Вергиния Кръстева е завършила Университета за национално и световно стопанство, специалност "Публични финанси". Има бакалавърска степен по  "Застраховане и осигуряване" от Висше училище по застраховане и финанси, София. В периода 2010-2014 г. е  експерт  и главен експерт в сектор "Методология", отдел "Директни плащания на площ" в Държавен фонд „Земеделие“. От декември 2014г. до януари 2016г. е вр.и.д. началник отдел  „Методология“, дирекция „Директни плащания“ в ДФЗ.  От януари 2016г.  до май 2017г. е   началник отдел "Методология", дирекция "Директни плащания" в ДФЗ- Разплащателна агенция.

Сподели в: