Върни се горе

„Моля да приемете голямо извинение от името на правителството, че не успяхме да изпълним обещанието си да изплатим субсидиите на площ до края на месец януари“, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. Той каза, че се надява на разбиране от страна на земеделските производители. Забавянето се дължи на липсата на достатъчно постъпления в бюджета в началото на годината, включително заради промени в данъчното и осигурителното законодателство с цел облекчаване на бизнеса, както и на изплащането на голям облигационен заем от държавата.

 

Премиерът Бойко Борисов е възложил на министърa на финансите Симеон Дянков да се направят разчети дали може да се изплатят субсидии по-рано от 15 март, съобщи министър Найденов. Той припомни, че досега е плащано през януари, но тази година за пръв път плащаме голяма сума по заема на Милен Велчев.

 

По повод прогнози за поскъпване на хляба заради забавянето на субсидиите, министър Найденов призова да не се прави връзка с цената на хляба. Прогнозите дори са за поевтинявате на  зърното на световните борси.     


Сподели в: