Върни се горе

Приоритети за МЗХ през периода 2014-2020г. ще бъдат животновъдството, производството на плодове и зеленчуци, хранително-вкусовата промишленост и напоителните сисетми

 

Министърът на земеделието и храните  проф. Димитър Греков  представи новите селскостопански политики на България за периода 2014-2020 г. по време на пресконференция в рамките на Втората национална среща на земеделските производители в к-к „Златни пясъци”. Той поясни, че  определените традиционни производства за страната са били оставени  на по – заден план през последните години. Точно по тази причина през новия програмен  период  приоритет в земеделската политика ще бъдат животновъдството, производството на плодове и зеленчуци, хранително- вкусовата промишленост и напоителните системи. Министър Греков коментира, че екипът на МЗХ е обърнат с лице към земеделските производители и прави всичко възможно за устойчивото развитие на отрасъла.

 

Заместник – министърът на земеделието и храните Явор Гечев представи новостите в Програмата за развитие населските райони  2014-2020 г. Част от мерките ще бъдат насочени към развитието на устойчив бизнес в малките населени места. Мярката за създаване на стопанства за млади фермери ще  им предоставя стартова помощ и ще подпомага процеса за създаване на нови земеделски стопанства. Той поясни, че мярката за колективни инвестиции ще насърчава сдружаването  между прозводителите  за  по - ефективни инвестиции в общи съоръжения, оборудване и инфраструктура.

 

Във Втората национална среща на земеделските производители участие  взеха заместник-министърт на земеделието и храните Бюрхан Абазов и парламентарният секретар  на Министерството Атанас Добрев.

Сподели в: