Върни се горе

„Министерство на земеделието и храните предприема стъпки за развитие на местни фермерски пазари в страната“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на форум „Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000“ , който се провежда в град София. Той допълни, че  към момента има стартирала процедура в 28-те областни града в страната. „Чрез директните продажби ще скъсим веригата между производител и потребител“, уточни Грудев. Заместник-министърът каза още, че подобряване на функционирането на късите вериги е сред приоритетните мерки в Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) -2014-2020 г.

 

По време на форума Васил Грудев изтъкна, че МЗХ  полага усилия за развитие на инвестициите в „НАТУРА 2000“. „Трябва да покажем, че тя е възможност, а не ограничение. Това се стремим да го правим и с използването на средствата по ПРСР, съвместно с всички инициативи на Министерство на околната среда и водите“, допълни още той.

 

Зам.-министър Грудев подчерта, че икономическите инвестиции в „НАТУРА 2000“ са интересен бизнес елемент, който трябва да е опазен от спекулации.

 

Форумът „Бизнес и биоразнообразие: възможностите в Натура 2000“ е част от  швейцарско-българския проект „За Балкана и хората“,на който Министерство на земеделието и храните е партньор.

 

На събитието присъства и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.


Сподели в: