Върни се горе

 

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заминава на работно посещение във Франция от 22 до 24 октомври. В първия ден от визитата той ще открие българския щанд на едно от най-големите световни изложения за хранително-вкусова промишленост СИАЛ 2012 в Париж. Страната ни се представя с традиционни хранителни продукти и вина. По време на изложението министър Найденов ще се срещне с делегирания министър на хранително-вкусовата промишленост на Франция Гийом Гаро, с когото ще обсъдят политиките на двете страни в областта на контрола и безопасността на храните.

В рамките на изложението Министър Найденов ще участва в българо-френски бизнес форум на тема “Сектор хранително-вкусова промишленост и логистика – българските възможности”, организиран от Българската агенция за инвестиции, Министерство на земеделието и храните и служба “Земеделие и храни” в посолството на Република България в Париж.

На 24 октомври министър Найденов ще се срещне с френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите  Стефан Льо Фол. Двамата министри ще обсъдят позициите на двете страни по бъдещето на Общата селскостопанска политика в новия програмен период 2014-2020 г., както и други въпроси от взаимен интерес.

По време на визитата си министър Найденов  ще подпише  протокол за сътрудничество между Министерство на земеделието и храните на Република България и  Националната служба за земеделки и морски продукти на Република Франция /ФРАНСАГРИМЕР/.

Сподели в: