Върни се горе

Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев проведе срещна с министъра на земеделието, развитието на селските райони и околната среда на Република Кипър г-н Никос Куялис в рамките на работно посещение в гр. Никозия.

 

Двамата обсъдиха задълбочаването на сътрудничеството в областта на земеделието и храните и параметрите на бъдещия меморандум между България и Кипър, който ще бъде подписан през 2016 г.

 

Зам.-министър Грудев представи възможностите за увеличаване на реализацията на български селскостопански стоки, които биха намерили добър прием на пазара на Кипър, като: традиционни млечни и месни продукти, плодови и зеленчукови консерви, гъби, мед, вина, минерални води, тютюн и тютюневи изделия, вина, спиртни напитки и др.

 

Обмен на научната и техническата информация и документация, обмен на стажанти, научни делегации и специалисти и провеждане на съвместни селскостопански научноизследователски програми в различни области са също от взаимен интерес.

 

В рамките на посещението зам.-министър Грудев ще посети опитна станция за изследвания в селското стопанство в гр. Ларнака и лозови масиви с винарна в гр. Лимасол.

Сподели в: